Workshops

In mijn werk met auteurs merk ik dat gesprekken niet alleen gaan over de inhoud van de tekst, maar ook over de kwetsbaarheid van het schrijverschap. Een onderwerp dat ik herken uit de tijd dat ik zelf als actrice werkzaam was. Naast mijn werk als redacteur heb ik daarom verschillende workshops ontwikkeld om de schrijver de regie in eigen handen te laten nemen.

REGIE OVER JE SCHRIJVERSCHAP

 

Als schrijver heb je vaak te maken met meningen van anderen. Kritiek, lof, tegenvallers, successen. Maar ook het uitblijven van een reactie kan overweldigend zijn. Het zijn zaken waar je maar weinig controle over hebt.

In de workshop REGIE OVER JE SCHRIJVERSCHAP help ik je focussen op datgene waar je wel invloed op hebt: jezelf.

Via schrijfoefeningen zul je meer inzicht krijgen in hoe je moed kunt houden, je obstakels kunt overwinnen, je regie kunt nemen.

REGIE OVER JE VERHAAL

 

‘Waar gaat je boek over?’ Het is een vraag waar menig auteur het benauwd van krijgt. Wat blijft er over van je boek wanneer de woorden, de metaforen, de beelden, de pagina’s beperkt zijn?

In de workshop REGIE OVER JE VERHAAL gaan we dieper in op de kern van je verhaal. Wat wil je nou eigenlijk precies vertellen?

Aan de hand van de theorie van de Oude Griek Aristoteles zullen we je verhaal in kaart brengen, analyseren, structureren. Zo zul je meer regie gaan voelen over gedachtes die soms maar moeilijk te pakken lijken.

REGIE OVER JE PRESENTATIE

 

Voorlezen uit eigen werk is voor veel auteurs een spannende aangelegenheid. Toch is het vaak nodig om je werk onder de aandacht te brengen.

In de workshop REGIE OVER JE PRESENTATIE zullen we onderzoeken hoe je je veilig en vrij kunt voelen op een podium. Via spelopdrachten en tekstanalyse zal ik je een aantal handvatten geven die mij erg geholpen hebben toen ik nog actrice was. Met regie presteer je altijd beter.