Biografie

In 2011 richtte ik Voor Auteurs op. Sindsdien werk ik als freelance literair redacteur voor onder andere uitgeverij Ambo|Anthos, Luitingh Sijthoff, Lebowski, Nijgh en Van Ditmar, The House of Books en Uitgeverij Marmer. Ook begeleid ik auteurs die (nog) geen uitgever hebben bij het ontwikkelen van hun manuscript. Ik treed dan graag op als koppelaarster tussen uitgever en auteur.
Eerder was ik als actrice en regisseuse verbonden aan verschillende theatergezelschappen in Nederland.
Ik studeerde cum laude af in de Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide de acteursopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

 

Als onafhankelijk redacteur en manuscriptbegeleider heb ik alle tijd en ruimte om me volledig te richten op de inhoud van de tekst. Voor mij geen vergaderingen, quota, of aanbiedingsfolders die nú de deur uit moeten. Wat mij, denk ik, ook onderscheidt van andere redacteuren is mijn theaterachtergrond. Ik stel mijzelf altijd de vraag: kan ik het spelen? Mijn specialisatie ligt hierdoor in de psychologische ontwikkeling van de personages en in de opbouw van het verhaal.